Hlavní obsah

Proti fanouškům na východočeském fotbalovém derby zasahovala policie

– Pardubice
Novinky, jap

Proti královéhradeckým fotbalovým fanouškům musela na úterním východočeském derby v Pardubicích zasáhnout policie. Jedenáct lidí skončilo po zákroku těžkooděnců v poutech. Dva zraněné fanoušky odvezla záchranná služba.

BEZ KOMENTÁŘE: Proti fotbalovým fanouškům musela v Pardubicích zakročit policieVideo: Novinky

 
Článek

Na druholigové fotbalové derby dorazili fanoušci Hradce Králové do Pardubic krátce před půl čtvrtou odpoledne. Už cestou na stadión musela policie řešit několik konfliktů, při kterých královéhradečtí fanoušci údajně napadali kolemjdoucí.

Ve druhém poločase museli do sektoru hostů na pardubickém stadiónu vtrhnout policejní těžkooděnci. Fanoušci Hradce si totiž zahalovali obličeje a uprostřed svého sektoru zapálili ohně.

"Mělo dojít k napadání pořadatelské služby a také hasičů. Z tohoto důvodu zakročily pořádkové jednotky Pardubického a Královéhradeckého kraje, a to za podpory pořádkové jednotky pardubické městské policie," řekl Novinkám policejní mluvčí Petr Voldán.

Těžkooděnci postupně zajistili jedenáct lidí. To se však nelíbilo ostatním fanouškům Hradce Králové, ti tak po policistech začali házet láhve, kelímky od piva a větve. Dva fanoušci utrpěli lehká zranění.

"Jedenáct osob je v současné době podezřelých z přestupku. Kromě napadání pořadatelské služby a hasičů se jedná o zahalování obličejů, či o poškozenou síť na stadiónu," dodal mluvčí.

Utkání vyhrál tým Hradce Králové 2:1.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám