Hlavní obsah

Kadlec měl doma zbrojní arzenál, policisté převzali do úschovy 13 zbraní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bývalý lektor policejní akademie Karel Kadlec měl podle policie doma 13 soukromých zbraní, které policie v minulých dnech převzala do úschovy. Policisté z odboru pro zbraně s ním zároveň zahájili správní řízení a chtějí, aby se podrobil lékařské prohlídce, zda je ještě oprávněn mít zbrojní průkaz.

Foto: Policie ČR

Článek

„Na základě podnětu Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) zahájili pracovníci Odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál v těchto dnech správní řízení s 46letým mužem. Ten s policisty spolupracuje a bez problémů se podrobuje veškerým potřebným úkonům,“ informovala mluvčí policie Andrea Zoulová.

Policista, který naboural desítky aut na Vinohradech. Archivní videoVideo: Novinky

Policie během minulého týdne a v pondělí převzala zbraně do úschovy. Nacházejí se mezi nimi pistole, revolver, pušky a další dlouhé zbraně. Policie neřekla, na jaké skupiny vlastní muž zbrojní průkaz. Může tak jít nejen o skupinu pro osobní ochranu, ale také pro lov či výkon zaměstnání.

Počet zbraní, které lze mít doma, zákonem omezený není. Je ale kladem důraz na jejich zabezpečení či použití trezoru.

Foto: Policie ČR

Zbraně, které měl policista doma.

„Policisté muže zároveň vyzvali, aby se dostavil ke svému posuzujícímu lékaři a podrobil se lékařské prohlídce za účelem posouzení zdravotní způsobilosti,“ konstatovala Zoulová.

Foto: Policie ČR

Jedna ze zbraní, které vlastní policista Kadlec

Policie výslovně neuvedla jméno muže, jemuž byly zbraně zabaveny, ale doplnila informace k případu nabouraných vozů, v němž Kadlec figuruje.

Škoda jde do miliónů

Kadlec na sebe opět upozornil minulé úterý, kdy naboural na Vinohradech 51 aut. Zkouška na alkohol ukázala přes jedno promile. Svědci se shodli, že do některých aut narážel opakovaně. Ve stejný den měl bývalý lektor soud, který se zabýval jeho nehodou z minulého roku. K jednání se však nedostavil s tím, že je nemocný.

Svědkyně natočila nehodu, při které řidič postupně naboural dvě desítky aut. Archivní videoVideo: Novinky

Škoda zatím nebyla přesně vyčíslena, ale bude v řádech miliónů korun. Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD), který Kadlece zprostil už na podzim výkonu služby, se nechal slyšet, že důstojníka propustí ze služby, pokud bude v tomto případě obviněn vyšetřovateli z GIBS. Ti ho zatím neobvinili a vyšetřují jej na svobodě. K dalšímu průběhu se nechtějí vyjadřovat.

Foto: Policie ČR

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám