Hlavní obsah

Majitel veteránu porsche vyjel letos poprvé. Auto mu úplně shořelo

– Bruntál
Právo, hon

U požáru historického osobního automobilu zasahovali v pátek hasiči v Široké Nivě na Bruntálsku. Požár sice zlikvidovali během deseti minut, ale oheň vůz zcela zničil. Smutné je, že majitel s ním letos vyjel poprvé. Požár způsobila závada na palivové soustavě.

Foto: HZS MSK

Oheň Porsche 944 úplně zničil.

Článek

K požáru veteránu Porsche 944 z roku 1983 vyjížděli hasiči kolem poledne.

„Po příjezdu na místo bylo celé vozidlo již zachváceno plameny. Vozidlo stálo poblíž rodinného domu, proto byly urychleně nasazeny vodní proudy k hašení vozidla. Zároveň tak hasiči zabránili přenosu požáru na vedle stojící rodinný dům,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Holub.

Foto: HZS MSK

Škodu hasiči předběžně odhadli na 500 tisíc korun.

Na místo vyjel také vyšetřovatel požárů, který po podrobné prohlídce auta a na základě výpovědi řidiče stanovil jako příčinu vzniku požáru technickou závadu na palivové soustavě.

Foto: HZS MSK

Porsche 944 bylo vyrobené před 33 lety.

„Škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na 500 tisíc korun. Zajímavý je fakt, že majitel těsně před požárem absolvoval první jízdu se svým plechovým veteránem po zimě. Bohužel však to byla i jízda poslední. Naštěstí při požáru nedošlo k žádným újmám na zdraví či životech,“ dodal mluvčí hasičů.

Reklama

Výběr článků

Načítám