Hlavní obsah

Popálený muž uvízl v Hodoníně na vrcholku mostu přes řeku Moravu

Právo, miv

Úraz elektrickým proudem utrpěl v úterý odpoledne mladík, který vylezl na ocelový oblouk železničního mostu přes řeku Moravu v Hodoníně. Kvůli jeho záchraně bylo nutné zastavit provoz, vypnout a vyzkratovat trakční vedení, uvedla mluvčí hasičů Pavla Pražáková.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Hasiči zachraňovali muže z hraničního mostu nad řekou Moravou u Hodonína.

Článek

V 15.43 dostali hasiči zprávu o zraněném muži na vrcholu oblouku mostní konstrukce nad řekou Moravou. Ta tvoří v místě události státní hranici mezi Českou republikou a Slovenskem. Muž ležel na hlavním nosníku obloukové konstrukce ve výšce kolem šesti metrů nad kolejemi.

„Před zahájením záchranných prací se muselo kvůli bezpečnosti vypnout a vyzkratovat trakční vedení,“ uvedla Pražáková. Mladíka potom z vrcholu oblouku mostní konstrukce dostal policejní vrtulník. „Ještě před jeho příletem poskytli zraněnému předlékařskou pomoc hasiči přímo na mostním oblouku. Umístili ho do záchranného šátku a posádka vrtulníku zajistila jeho transport na zem,“ dodala mluvčí. Na břehu řeky pak hasiči zajistili přeložení zraněného do vrtulníku, který ho transportoval do nemocnice.

Zatím není jasné, co 18letý chlapec na vrcholku oblouku dělal. „Událost se odehrála beze svědků," řekl policejní mluvčí Petr Zámečník.

Most nad Moravou je na trati, která byla před lety elektrifikována jako alternativní trasa pro železniční dopravu mezi ČR a Slovenskem. V současnosti je ale bez pravidelného provozu.

Reklama

Výběr článků

Načítám