Hlavní obsah

Senior vytáhl na pohřební hostině revolver, doma měl desítky dalších zbraní

Právo, Miloslav Hradil
Paršovice

Tragicky málem skončila v sobotu večer pohřební hostina v hostinci v obci Paršovice na Přerovsku. Čtyřiasedmdesátiletý opilý muž tu po hádce a krátké bitce s 31letým mužem tasil nabitý revolver. Tragédii zabránili další hosté. Policisté u seniora doma našli rozsáhlý zbrojní arzenál.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„Po slovní rozepři starší z mužů napadl několika fackami do obličeje mladšího, který si to nenechal líbit, chytil ho pod krkem za košili a svalil ho na zem. Nato starší zareagoval neadekvátně a vytáhl nabitý revolver. V ten okamžik zasáhli přítomní hosté, jeho dalšímu jednání zabránili a vyvedli ho ven z místnosti,“ popsala Právu ve středu počátek případu policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Senior se podle ní ale po nějaké době vrátil a začal na poškozeného mířit se slovy, že skončil a několikrát je opakoval. Poté zamířil ještě na dalšího hosta a pak z hospody odešel. Krátce nato byl zadržen přivolanými policisty a převezen do policejní cely.

Pětatřicet zbraní

„S podezřelým, který byl pod vlivem alkoholu, nadýchal 1,8 promile, byly provedeny procesní úkony, při kterých vydal i použitou zbraň. Dále policisté v místě bydliště muže zajistili dalších 35 krátkých a dlouhých zbraní, přes 20 kilogramů střelného prachu a chemikálie určené k výrobě střeliva,“ uvedla mluvčí.

U zajištěných zbraní se bude podle ní zjišťovat, zda je důchodce, který je držitelem zbrojního průkazu, držel legálně. „Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestných činů nebezpečné vyhrožování a nedovolené ozbrojování,“ konstatovala Zajícová s tím, že po provedení znaleckých posudků a zkoumání zajištěných zbraní a střeliva je možné, že se podezření rozšíří ještě o trestný čin obecné ohrožení.

V případě odsouzení hrozí muži, který už byl ze zadržení propuštěn na svobodu, až pětiletý trest odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám