Hlavní obsah

Poláci zahynuli při kolizi s autobusem

Právo, pok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TÁBOR

Dva Poláci ve věku 34 a 60 let zahynuli v úterý časně ráno při kolizi osobního automobilu Ford Scorpio s linkovým autobusem Karosa na silnici E 55 u Řípce na Táborsku. Další spolujezdec utrpěl těžké a dva lehké zranění. V autobusu nebyl nikdo zraněn.

Článek

Nehodu zavinil řidič automobilu, který při předjíždění zachytil předkem vozidla o zadní část autobusu. "Následkem střetu dostal automobil smyk a dostal se mimo vozovku, kde se po nárazu do stromu převrátil přes střechu zpět na kola," řekla Právu Dana Alexová z táborského policejního ředitelství.

Na místě zasahovali hasiči, kteří museli oběti nehody z vozu vyprostit. Silnici policisté na zhruba dvě hodiny zcela uzavřeli a provoz po mezinárodní silnici odklonili objížďkou. Téměř nepoškozený autobus mohl následně pokračovat se všemi cestujícími v cestě.

Nehod přibylo

Od ledna do srpna se v Jihočeském kraji stalo přes 10 tisíc dopravních nehod, což je o sedm procent víc než ve stejném období loňského roku. Na jihočeských silnicích zemřelo 71 lidí, což je naopak o 28 méně. Do loňských statistik je ale třeba započítat i tragickou nehodu autobusu u Nažidel na Českokrumlovsku, která si vyžádala 19 lidských životů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám