Hlavní obsah

Muž v Praze po odchodu z psychiatrie likvidoval dům své rodiny, policie použila taser

Osmatřicetiletý muž krátce před sobotní půlnocí po odchodu z psychiatrické léčebny napadl v pražských Kobylisích svou rodinu, rozbil vybavení domu a poté hrozil sebevraždou. V neděli o tom informovala pražská policejní mluvčí Iveta Martínková. Policisté podle ní muže zneškodnili taserem.

Článek

Policisté vyjížděli krátce před půlnocí do ulice Nad Šutkou k nahlášenému napadení. Před domem už čekala žena, která je zavolala, a další členové rodiny. Ti policii řekli, že muž, který právě v sobotu odešel z psychiatrické léčebny, rozbíjel vybavení domu a pak zřejmě vylezl do podkroví.

„To se vzápětí také potvrdilo, neboť z ulice bylo vidět, že sedí na okenní římse a na policisty křičel, že vyskočí,“ uvedla Martínková. Podle ní nebyl výtržník policii neznámý, už předloni v létě totiž podobným způsobem vyhrožoval sebevraždou a v minulosti byl stíhán za nedovolené ozbrojování.

Část policistů poté s mužem vyjednávala a další pronikli do domu, kde využili situace, kdy se muž vzdálil od okna, a zpacifikovali ho taserem.

Následně byl agresor převezen do nemocnice k ošetření zranění, které si sám způsobil během ničení majetku, a poté putoval zpět na psychiatrii. Policisté podle mluvčí provádějí další výslechy a případ dále vyšetřují.

Reklama

Výběr článků

Načítám