Hlavní obsah

Řidič po pěti pivech a šesti panácích ujížděl policii na Prostějovsku až 170 km/h

Právo, jr
Prostějov

Teprve zátaras ze služebních vozidel zastavil divokou jízdu řidiče prchajícího před policejní hlídkou na Prostějovsku. Během asi 12 minut pronásledovali policisté ujíždějícího řidiče rychlostí až 170 kilometrů v hodině, v obcích pak přes 130 kilometrů v hodině. Když se ho podařilo zastavit, nadýchal řidič 1,54 promile.

BEZ KOMENTÁŘE: Opilý řidič nakonec neujelVideo: Policie ČR

 
Článek

Hlídka se řidiče snažila zastavit už v noci 20. března, policie o případu informovala až v pátek. „Hlídka se v obci Kralice na Hané pokusila zastavit a zkontrolovat osobní automobil značky Opel. Řidič vozidla však výzvu neuposlechl a naopak zrychlil a před hlídkou začal ujíždět,“ informoval v pátek mluvčí prostějovské policie František Kořínek.

„Policisté muže pronásledovali asi 12 minut přes několik obcí, přizvány byly i hlídky z okolí. Ty před obcí Olšany u Prostějova ze služebních vozidel vytvořily silniční zátaras, před kterým ujíždějící řidič, vida bezvýchodnost situace, zastavil. Během pronásledování vozidla policisté jeli i rychlostí přesahující 170 kilometrů v hodině mimo obec a v obci rychlostí přesahující 130 kilometrů v hodině,“ popsal Kořínek.

Řidičem byl sedmadvacetiletý muž z Prostějova, který navíc není držitelem řidičského oprávnění. Dále zjistili, že auto si půjčil bez vědomí jeho majitele, kterým je jeho otec.

Provedenou dechovou zkouškou policisté u muže změřili hodnotu 1,54 promile alkoholu v dechu. „S naměřenou hodnotou řidič souhlasil a uvedl, že bezprostředně před jízdou vypil pět půllitrů desetistupňového piva a šest odlivek různých lihovin. Muž je podezřelý z přečinu neoprávněné užívání cizí věci a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za které mu v případě prokázáni viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta,“ sdělil mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám