Hlavní obsah

Zastupitel Trmic Cichý dostal za přípravu prodeje marihuany podmínku

Právo, ČTK, koc
Ústí nad Labem

Dvouletým trestem vězením podmíněně odloženým na čtyři roky potrestal za přípravu prodeje marihuany ústecký krajský soud zastupitele Trmic Marcela Cichého. Státní zástupkyně přitom pro něj žádala deset let vězení, soud ale zmírnil právní kvalifikaci.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Cichý připravoval podle soudu prodej marihuany na Slovensko, přičemž cena za kilogram drogy měla být 100 tisíc korun. Soud se v rozhodnutí opíral především o odposlechy a SMS zprávy mezi obžalovanými.

Cichý se podle soudu dopustil přípravy, z obchodu ale sešlo mimo jiné kvůli špatné kvalitě drogy. „Jednání obžalovaných směřovalo k obchodu s marihuanou, k tomuto ale nedošlo," zdůvodnil svůj verdikt předseda trestního senátu Jiří Bednář.

Bratranec Cichého Ladislav Cichy má strávit osm a půl roku ve vězení. Kromě přípravy prodeje marihuany ho soud potrestal i za prodej pervitinu na Slovensko.

Třemi lety vězení s podmíněným odkladem na pět let potrestal soud třetího obžalovaného Pavla Kišše, který vypěstoval marihuanu určenou pro plánovaný prodej na Slovensko. Drogu podle soudu distribuoval i na Ústecku.

Trojici kurýrů téměř s kilogramem pervitinu zadržela slovenská policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám