Hlavní obsah

V alkoholovém opojení pobodala partnera, dostala šest let

Právo, Ludmila Žlábková
Hradec Králové

Krajský soud v Hradci Králové ve čtvrtek odsoudil Janu Klozovou (34) za pokus o vraždu jejího tehdejšího partnera k šesti letům vězení. Žena podle žaloby po hádce v opilosti muže pobodala a pořezala. Rozsudek není pravomocný.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Obžalovaná Jana Klozová

Článek

„Současně jí bylo uloženo ochranné protialkoholní léčení v ambulantní formě a povinnost uhradit pojišťovně 41 790 korun na náhradu škody za léčení poškozeného,“ uvedla Iva Matušková z krajského soudu.

Na lavici obžalovaných se Klozová, pracující jako dělnice v místním rybářství, dostala poté, co svého partnera loni počátkem září po vzájemné hádce pobodala a pořezala nožem. Nejzávažnější bylo podle obžaloby bodnutí do oblasti hrudníku v blízkosti srdce. Muže zachránil zřejmě jen rychlý převoz do nemocnice.

Pokud ji potrestáte, potrestáte i mě a její děti.
poškozený

Partneři bydleli společně v bytovém domě v Zámecké ulici v Chlumci nad Cidlinou. Osudný pátek 4. září 2015 spolu po návratu z práce popíjeli. Nejprve doma, pak šli na procházku se psem a v pití pokračovali v baru. Poté, co se ale v noci vrátili domů, žena se ještě chtěla vypravit ven.

Provokovala muže

„Schoval mi kabelku a kabát. Chtěla jsem přesto odejít, ale začal mne mlátit na chodbě. Volala jsem o pomoc. Chytil mě za vlasy a táhl do obýváku. Mlátil mě – ne facky, ale pěstmi. On má takové ošklivé oči, když je zlý. Křičel, že mě zabije,“ plakala obžalovaná.

Hádku připustil i poškozený, ženu však podle svých slov v přípravném řízení nebil pěstmi. Pouze jí dal facku. V průběhu hlavního líčení už vypovídat nechtěl. „Pokud ji potrestáte, potrestáte i mě a její děti,“ řekl pouze s tím, že ji má stále rád a považuje ji za svou přítelkyni.

Jak vyplynulo z výpovědí svědků, Klozová měla problém s alkoholem. Když se napila, chovala se vyzývavě, provokovala muže a poškozený na ni žárlil. Podle znalců má obžalovaná sklony ke zkratkovité reaktivitě, je emočně nestálá. V době napadení měla v krvi dvě promile, byla v těžké opilosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám