Hlavní obsah

Protikorupční policie navrhla obžalovat sedm lidí kvůli krácení daní. Škoda je přes miliardu

Praha
Aktualizováno

Protikorupční policie navrhla obžalovat sedm lidí kvůli krácení daní při obchodování s lihem se škodou 1,25 miliardy korun. Případ je pokračováním lihové kauzy, ve které byl mimo jiné odsouzen Radek Březina.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Pachatelé měli krátit daň při výrobě alkoholických nápojů z lihu, ze kterého nebyla přiznána a odvedena spotřební daň a následné uvádění těchto nápojů do volného daňového oběhu na území České republiky,“ informoval mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej.

Podle policie způsobila skupina sedmi lidí škodu 1,25 miliardy korun. Spis nyní poputuje na Vrchní státní zastupitelství v Olomouci.

Tři lidé jsou podle mluvčího stíháni pro trestný čin účast na organizované zločinecké skupině a trestný čin zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby, spáchaný ve prospěch organizované zločinecké skupiny. Zbývající čtyři jsou stíhány pro trestný čin účast na organizované zločinecké skupině. Všichni jsou stíháni na svobodě. Hrozí jim až desetileté tresty vězení, trojici o jednu třetinu vyšší.

Případ je pokračováním lihové kauzy, v rámci které byli v prosinci Krajským soudem v Ostravě – pobočka Olomouc nepravomocně odsouzeno osm osob včetně šéfa lihové mafie Radka Březiny. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám