Hlavní obsah

Auto s Rumuny, které smetl kamión, na dálnici D5 stálo

Plzeň

Policie ve středu obvinila z usmrcení z nedbalosti jednatřicetiletého řidiče rumunského kamiónu, který v úterý na dálničním obchvatu D5 u Plzně narazil do rumunského osobního auta. Ve voze na místě zemřeli čtyři muži, další tři utrpěli těžká zranění.

BEZ KOMENTÁŘE: Čtyři mrtví po nehodě na dálnici D5. Archivní videoVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Řidiči kamiónu hrozí až šestileté vězení. Policisté nyní zvažují, zda budou po státním zástupci chtít, aby podal návrh na vazbu pro obviněného cizince. Informovala o tom policejní mluvčí Jana Tomková.

Podle dosavadního zjištění kriminalistů rumunský osobní vůz Volkswagen Sharan se sedmi lidmi s největší pravděpodobností na dálnici stál. Kamión do něj narazil zezadu. V osobním voze zemřeli na místě čtyři spolujezdci, muži ve věku 55, 49, 42 a 51 let. Devětačtyřicetiletý řidič a další dva spolucestující utrpěli těžká zranění. Řidič nákladního vozidla MAN s návěsem se při nehodě nezranil.

Foto: Patrik Biskup, Právo

V havarovaném autě zemřeli čtyři lidé

Tři zranění muži jsou stále v plzeňské fakultní nemocnici a jejich stav je nadále vážný, řekla mluvčí nemocnice Gabriela Levorová.

Zatím nejtragičtější nehoda letošního roku na českých silnicích se stala v úterý před 9.00 na 80. kilometru dálnice D5 ve směru na Rozvadov u sjezdu na Litice a Klatovy, dva kilometry za tunelem Valík. Až do 15.00 byl provoz na dálnici omezen.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Hasiči a záchranáři u havarovaného auta

Přesné příčiny nehody budou s policisty určovat přivolaní znalci. Červený Volkswagen Sharan skončil po nehodě zcela zdemolovaný. Byl zhruba 20 metrů před kamiónem přímo u sjezdu, který se v místě odpojuje souběžně s dálnicí. Kamión MAN s rumunskou značkou měl promáčknutou přední masku a rozbité čelní sklo.

Anketa

Zastavili jste někdy v běžném provozu na dálnici?
ano, donutil mě k tomu technický stav auta
31,3 %
ano, nabíral/a jsem stopaře
1,2 %
ano, musel/a jsem neodkladně něco vyřídit
1,9 %
ne
65,6 %
Celkem hlasovalo 1832 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám