Hlavní obsah

Policie kvůli tragické nehodě na D5 se čtyřmi mrtvými zadržela řidiče kamiónu

Právo, Novinky, pab, ok
Plzeň
Aktualizováno

Kamión s osobním autem se střetl v úterý dopoledne na dálnici D5 u Plzně. Čtyři lidé nehodu nepřežili, další tři byli zraněni. Všichni byli rumunské národnosti. Podle policie je viníkem nehody zřejmě řidič kamiónu, který byl zadržen. Dálnice byla několik hodin uzavřena.

BEZ KOMENTÁŘE: Čtyři mrtví po nehodě na dálnici D5. Archivní videoVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Nehoda se stala kolem deváté hodiny na 80. kilometru ve směru na Rozvadov. Policie odklání dopravu na exitu 80 Litice. Podle informací z místa řidič osobního auta zřejmě přejel sjezd na Plzeň a začal brzdit, v tu chvíli do něj ale zezadu narazil kamión.

„Při nehodě zemřeli čtyři lidé, dva byli těžce zraněni, jeden lehce. Těžce zraněné osoby převezl vrtulník do nemocnice,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Lenka Ptáčková. Mezi těžce zraněnými je řidič osobního auta.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Hasiči a záchranáři u havarovaného auta

Viníkem dopravní nehody je podle policie zřejmě rumunský šofér kamiónu. „Policisté tohoto řidiče zadrželi a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti,“ potvrdila v úterý po poledni policejní mluvčí Jana Tomková.

Řidiči hrozí trest od tří do deseti let vězení. Zda se vyšetřovatelé obrátí na státního zástupce s podnětem k podání návrhu na uvalení vazby, zatím Tomková nekomentovala.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Při nehodě u Plzně zemřeli čtyři lidé

Podle reportéra Práva zbyl z osobního auta vrak, jenž je zaklíněn do svodidel. Části auta jsou rozmetány po okolí.

Rumunský kamión zřejmě výrazně poškozen není. Podle informací redakce jelo ve Volkswagenu Sharan celkem sedm Rumunů.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Místo nehody na 80. kilometru dálnice D5

Jde o zatím nejtragičtější událost letošního roku v Plzeňském kraji, řekl řídící důstojník krajských hasičů Pavel Musil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám