Hlavní obsah

O velikonočním víkendu zemřelo při nehodách nejméně sedm lidí

Aktualizováno

Navzdory nasazení zhruba tří tisíc dopravních policistů umírali na českých silnicích lidé i o těchto Velikonocích. Od zahájení prodlouženého víkendu do pondělních 20:00 si dopravní nehody vyžádaly nejméně sedm životů. Nejtragičtějším dnem byla neděle se čtyřmi mrtvými. Vyplývá to z předběžných statistik na webu policie. Před rokem o velikonočních svátcích zemřelo 11 lidí.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Policisté kontrolovali na Velikonoční pondělí řidiče u Žatce na Lounsku.

Článek

Už v pátek byl v havarované dodávce ve Střezimíři na Benešovsku nalezen mrtvý spolujezdec. Řidiče vozu policie záhy dopadla u něj doma. Podle policejního mluvčího Pavla Truxy nadýchal přes jedno promile alkoholu.

Zatímco v sobotu na českých silnicích podle dostupných údajů nikdo nezemřel, v neděli přibyly do statistik obětí hned čtyři záznamy. Nejtragičtější nehodou byl náraz dodávky do stromu nedaleko Skřipova na Opavsku. V troskách vozu zemřela třiatřicetiletá žena a pětiletý chlapec. Lehčí zranění pak utrpěl tříletý chlapec, kterého do ostravské fakultní nemocnice přepravil vrtulník. Lehce zraněn byl i šestatřicetiletý řidič, který před jízdou podle policie pil alkohol. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili více než promile alkoholu.

Foto: kraje Moravskoslezského HZS, ČTK

Jedna z nejtragičtějších nehod o letošních Velikonocích se stala nedaleko Skřipova na Opavsku.

Náraz do stromu se v neděli stal osudným i šestapadesátiletému řidiči osobního auta na Havlíčkobrodsku. Poblíž obce Šmolovy vyjel z neznámých důvodů mimo vozovku a svým zraněním na místě podlehl.

Velikonoční pondělí se neslo ve znamení smrtelných nehod motorkářů, které na silnice po zimní pauze vylákalo slunečné počasí. Kolem poledne se v Plzni na Klatovské třídě srazil motocyklista s odbočujícím osobním autem. Přes veškeré úsilí záchranářů pětatřicetiletý motorkář zraněním na místě podlehl.

Další smrtelná nehoda se stala na Bruntálsku. Devětačtyřicetiletý motorkář tam mezi obcemi Malá Štáhle a Václavov zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a při průjezdu zatáčkou položil svůj stroj na bok. Následně vyjel mimo vozovku, kde narazil do svodidel. Svým zraněním na místě podlehl.

Reklama

Výběr článků

Načítám