Hlavní obsah

V Třebíči se srazilo osobní auto s vlakem, řidič je zraněný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třebíč

Na železničním přejezdu v Sokolské ulici v Třebíči se v pondělí před polednem srazil vlak s osobním autem. Nehoda zastavila provoz na trati zhruba na tři hodiny. Řidič osobního vozidla utrpěl středně těžká zranění. Podle policistů řidič zřejmě přehlédl světelnou signalizaci, sdělil krajský policejní mluvčí Tomáš Procházka.

Foto: Drážní inspekce ČR, .

Vlak před sebou tlačil auto asi padesát metrů.

Článek

Nehoda se stala v 11.27 krátce poté, co se osobní vlak rozjel z třebíčského nádraží. Po dvou stech metrech jízdy mu na železničním přejezdu zkřížil cestu osobní vůz Ford Focus třebíčské taxislužby. Motorový vůz v čele soupravy auto před sebou tlačil ještě asi padesát metrů.

„Nehoda se stala na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací bez závor, která byla dle zjištění na místě mimořádné události v době nehody v činnosti,“ uvedl mluvčí drážní inspekce Martin Drápal.

Podle něj byla na motorovém voze škoda vyčíslena šedesát pět tisíc korun, na zařízení železnice za šedesát tisíc korun. Zničený je i postarší automobil.

Reklama

Výběr článků

Načítám