Hlavní obsah

Kradené německé audi uhánělo přes Česko do Polska vesnicemi rychlostí 135 km/h

– Trutnov

Policistům se v pondělí zdála podezřelá dvě audi s cizími registračními značkami stojící na benzínové pumpě v Trutnově. Záhy se ukázalo, že právem. Jedno z nich, černé barvy, bylo totiž čerstvě ukradeno v Německu a řidič jej měl převést do Polska. Po honičce, kdy obcemi řidič ujížděl až 135 km/h, byl zadržen. Šoféra druhého vozu chytili policisté v Polsku.

BEZ KOMENTÁŘE: Kradené Audi A4 uhánělo přes ČeskoVideo: Policie ČR

 
Článek

Šestadvacetiletý cizinec v Audi A4 měl za sebou stovky kilometrů cesty z Německa, když si ho spolu s jeho kumpánem v bílém audi všimli policisté. Mladý řidič A4 však zřejmě neudržel nervy na uzdě a začal ujíždět směrem na Polsko. Podle policie vesnicemi uháněl až 135 km/h.

„Řidič černé audi v Žacléři zřejmě z neznalosti prostředí odbočil k jedné místní firmě. Všiml si ho místní občan, který když uslyšel policejní majáky, dal si jedna a jedna dohromady a zavolal na linku 158. Řidič zaparkoval, vzal si z auta batoh a dal se na útěk. Díky této pomoci svědka byl zanedlouho ve křoví vypátrán,“ informovala mluvčí policie Šárka Pižlová.

Podle ní mladý řidič převzal v Německu kradené vozidlo Audi A4, které měl za úkol převést do Polska. Kriminalisté ho již obvinili z trestného činu podílnictví a soudce ho vzal do vazby.

Mezitím policisté u hranic hledali druhé, bílé audi. Toho si všimli v Královci a vydali se za ním. Poněvadž řidič zanedlouho překročil hranici, byli požádáni o pomoc polští kolegové a po chvilce byl již na druhé straně hranice zadržen i tento řidič. Trestní řízení je s ním vedeno v Polsku. Další informace k tomuto řidiči policie neposkytla.

Reklama

Výběr článků

Načítám