Hlavní obsah

Letiště, metro, nádraží. Policii posílili vojáci

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na místa se zvýšenou koncentrací lidí po celém Česku byli v rámci bezpečnostního opatření ve středu nasazeni vojáci Armády ČR. Pomáhat budou policistům, kteří jsou od úterý v pohotovosti kvůli teroristickým útokům v Bruselu.

BEZ KOMENTÁŘE: Policistům pomáhají vojáciVideo: Novinky

 
Článek

"Vláda povolává 550 vojáků v činné službě na dobu nejméně dvou měsíců," řekl novinářům v úterý večer premiér Bohuslav Sobotka. [celá zpráva]

Vojáci v průběhu středy dorazili na letiště v Praze, Brně a Ostravě, střežit také pomáhají vlaková nádraží a pražské metro.

"Mohu potvrdit, že nás dnes posílili vojáci Armády ČR. Ti mají momentálně pravomoci policie. Pomáhají střežit mimo jiné mezinárodní letiště," řekla Novinkám mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová.

Úterní teroristické útoky na bruselském letišti a v tamním metru si vyžádaly nejméně třicet mrtvých a skoro dvě stovky zraněných. K útokům se přihlásil Islámský stát, který pohrozil atentáty i dalším zemím, jež proti němu bojují. V reakci na to vyhlásila česká vláda první stupeň ohrožení terorismem. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám