Hlavní obsah

Policie propustila advokáta Douchu stíhaného za podplácení i soudce Nováka

Právo, ČTK, rav
Ústí nad Labem
Aktualizováno

Policie ve čtvrtek propustila advokáta Josefa Douchu stíhaného pro zneužití pravomoci a podplácení, stíhán bude na svobodě, sdělil Právu lounský okresní státní zástupce Radim Dragoun. Podle informací Práva byl ve čtvrtek večer propuštěn i soudce chomutovského soudu Ivan Novák, který čelí obvinění ze zneužití pravomoci a přijetí úplatku.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Advokát Josef Doucha

Článek

„Trestně stíhaná osoba advokáta byla propuštěna ze zadržení a nadále bude trestně stíhána na svobodě,“ uvedl Dragoun.

„V tomto případu policie pracovala natolik ofenzivně, že byly v odpoledních hodinách dnešního dne eliminovány důvody případné koluzní vazby, a proto jsem mohl být propuštěn ze zadržení,” řekl Právu krátce po svém odchodu na svobodu advokát Doucha. K okolnostem svého obvinění se zatím nechtěl blíže vyjadřovat, cokoli nezákonného však odmítl.

„K obvinění jsem se vyjadřoval tři hodiny ve své výpovědi na policii. Samozřejmě tvrdím, že jsem se nedopustil žádné trestné činnosti a doufám, že moje výpověď přispěje k tomu, aby to bylo správně rozhodnuto,” uvedl Doucha.

Ve středu a ve čtvrtek se podle Dragouna „díky příkladné aktivitě policejního orgánu“ podařilo zajistit všechny důkazy, u kterých by mohlo hrozit jejich ovlivnění či zmaření. „S ohledem na tuto skutečnost pominuly důvody koluzní vazby. Na důvodnosti trestního stíhání samozřejmě tato skutečnost nemá žádný vliv,“ dodal žalobce.

Oba muže obvinila ve středu protikorupční policie. Případ souvisí s podmínečně propouštěnými z výkonu trestu. Nikoli ale s někdejším senátorem a starostou Chomutova Alexandrem Novákem odsouzeným za přijetí čtyřicetimiliónového úplatku. O jeho podmínečném propuštění rozhodl Ivan Novák loni.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám