Hlavní obsah

Nehoda na Benešovsku uzavřela dálnici D1, jeden mrtvý

• Aktualizováno

Nehoda dodávky a nákladního auta uzavřela ve čtvrtek ráno dálnici D1 na 59. kilometru ve směru na Prahu. Jeden člověk zemřel a další je těžce zraněn. Sdělili to mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek a středočeské záchranky Petra Effenbergerová. Nyní je úsek u Soutic na Benešovsku průjezdný jedním jízdním pruhem, na místě se tvoří kolony. Vyšetřování nehody a odstraňování jejích následků potrvá podle odhadů do 10:00.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Jeden člověk zemřel a druhého, těžce zraněného, záchranáři po nezbytném ošetření na místě převezli do pražské motolské nemocnice," uvedla Effenbergerová. Vinčálek řekl, že podle předběžných informací zemřel jeden spolujezdec a těžce zraněn je jeden z řidičů.

Dálnice se podle Vinčálka uzavřela zhruba v 6:00. Před 7:00 byl provoz obnoven jedním pruhem, uvedlo NDIC.

Už v noci byla víc než hodinu zavřena dálnice D1 ve směru na Prahu také na 50. kilometru za Souticemi. Ve zúžených jízdních pruzích tam nejprve kvůli poruše zastavil jeden kamión a následně se tam před 2:00 další kamión vzpříčil a zablokoval provoz. Dálnice byla v místě zprůjezdněna kolem 3:15, oznámilo NDIC. Za nehodou se vytvořila kolona.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám