Hlavní obsah

Vrchní soud potvrdil 11 let muži, který zabil devítiměsíčního kojence

Právo, Petr Marek
Olomouc

Na jedenáct let poslal ve středu za mříže Vrchní soud (VS) v Olomouci Daniela Kašpárka (28) z Třebíče. Muž vloni na konci června zabil devítiměsíčního chlapečka, kterého měl hlídat.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Vrchní soud v Olomouci poslal Kašpárka na jedenáct let do vězení. Ilustrační foto

Článek

Byl tak potvrzen verdikt Krajského soudu v Brně z letošního 19. ledna, proti kterému se obžalovaný, jemuž hrozilo až 16 let, odvolal.

„Odvolání jsme zamítli jako nedůvodné. Vina obžalovaného byla jednoznačně prokázána, trest je zákonný a přiměřený,“ řekl Právu mluvčí vrchního soudu Vladimír Lichnovský.

Muž měl hlídat dítě své přítelkyně, která odjela na víkend k rodičům do Liberce. Chlapeček plakal a podle obžalovaného se nedal utišit. Několikrát s ním tedy silně třásl, až upadl do bezvědomí.

Podle lékařů kojenec zemřel v důsledku otoku a pohmožděnin mozku a míchy.

Pokus o sebevraždu

V bytě v tu dobu bylo i druhé dítě Kašpárkovy přítelkyně – tříletá holčička. Tu tehdy odvedly sociální pracovnice. O neštěstí se žena dozvěděla až v pondělí od policistů, kteří za ní přišli do třebíčské nemocnice. Tam byla kvůli epileptickému záchvatu, který ji postihl, když se vracela od rodičů domů.

Když se dozvěděla o smrti dítěte, psychicky se zhroutila, několikrát se pokusila o sebevraždu a musela být opakovaně hospitalizovaná na psychiatrii.

Reklama

Výběr článků

Načítám