Hlavní obsah

„Zemankomunysta = velezrada”, psal sprejer v Praze po zdech. Zadrželi ho strážníci

Novinky, abe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Muže, který posprejoval zeď a sloup tramvajových trolejí na Smíchovském nádraží v Praze 5, v neděli večer zadrželi strážníci. Dílem 36letého sprejera byly nápisy s pravopisnou chybou „zemankomunysta = velezrada”.

Strážníci na Smíchově zadrželi sprejeraVideo: MP Praha

 
Článek

Strážníci si podezřelého muže všimli v momentě, kdy seděl před lavičkou a vedle sebe měl sprej. Čerstvě pomalovaná zeď a sloup tramvajových trolejí o kousek dál posloužily jako důkaz.

Foto: MP Praha

Strážníci zadrželi v neděli v Praze muže, který na zeď a sloup tramvajových trolejí sprejoval nápis zemankomunysta=velezrada.

„Aby strážníci muže nevyplašili, opatrně k němu zezadu přistoupili a vyzvali ho k předložení dokladů. Na dotaz hlídky, zda jsou malby jeho výtvor, šestatřicetiletý muž odpověděl, že ano," řekla mluvčí městské policie Irena Seifertová.

Muž následně dodal, že si myslel, že na místě sprejovat smí, protože daný prostor nikomu nepatří. Pachatel u sebe měl šablonu, kterou používal pro sprejování výroku o prezidentovi. Strážníci muže předali přivolané policii.

Od ledna letošního roku zadrželi pražští strážníci 27 sprejerů podezřelých ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci, sdělila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám