Hlavní obsah

Muž na dálnici u Olomouce opravoval auto, usmrtil jej projíždějící autobus

– Olomouc • Aktualizováno
Právo, mhr

Muže, který pravděpodobně opravoval na D46 mezi Prostějovem a Olomoucí porouchané vozidlo, usmrtil v sobotu časně ráno projíždějící autobus. Právu to řekla policejní mluvčí Marie Štrbáková. K tragické nehodě došlo kolem čtvrté hodiny ranní ve směru od Prostějova na Olomouc poblíž benzínky.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda na D47 na OlomouckuVideo: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

„Řidiče dodávky, který zřejmě opravoval porouchané vozidlo, s největší pravděpodobností přehlédl řidič přijíždějícího autobusu a došlo ke střetu. Následkem nárazu utrpěl řidič dodávky zranění, kterým na místě podlehl,“ uvedla mluvčí.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Autobus, který narazil do dodávky.

„Sedmačtyřicetiletý muž utrpěl vážná zranění a i přes rychlý zásah se jej nepodařilo oživit,“ sdělil Právu mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Pavel Vysloužil.

Autobus převážel kolem 50 osob. Několik se jich postupně záchranářům ohlásilo s lehčími zraněními.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Dodávkový vůz po nehodě

„Jednalo se ve třech případech o poranění hlavy, ve dvou případech o poranění končetin a také psychickou reakci na trauma z nehody. Na místo dorazily další sanitky, které šest zraněných, všechny při vědomí a chodící, přepravily na urgentní příjem do olomoucké Fakultní nemocnice,“ konstatoval mluvčí záchranky.

„K místu byl přivolán také hasičský evakuační autobus, ten nezraněné cestující z místa nehody převezl na požární stanici do Olomouce, hasiči jim poskytnuli do zajištění náhradní přepravy zázemí a teplé nápoje. Na požární stanici byl rovněž povolán psycholog Hasičského záchranného sboru a zajišťoval posttraumatickou intervenční péči cestujícím,“ řekl Právu mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Silnice byla po nehodě zprovozněna kolem 10:30 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám