Hlavní obsah

Dopadli jsme vraha bezdomovce, oznámila policie. Další stále unikají

Praha

Pražská policie v pátek na tiskové konferenci, kde oznámila dopadení podezřelého z vraždy hledače pokladů, komentovala také zbývající nevyřešené vraždy z roku 2014. Uvedla, že ve čtvrtek, přesně po dvou letech, obvinila 40letého muže z vraždy bezdomovce, který byl nalezen v centru Prahy.

Místo činu na hlavním nádraží. Archivní videoVideo: Novinky

 
Článek

„Přesně dva roky po činu kriminalisté ve čtvrtek obvinili z vraždy bezdomovce u hlavního nádraží 40letého muže. Případ nejprve jako vražda vůbec nevypadal. Hasiči v příbytku obývaném bezdomovce našli mrtvého muže, že zemřel násilnou smrtí, se zjistilo až později,“ řekl na tiskové konferenci náměstek ředitele pro službu kriminální policie a vyšetřování Ivan Smékal.

Další podrobnosti sdělit nechtěl, protože detektivové na případu dále pracují.

K plamenům vyjeli hasiči v březnu 2014 poté, co přijali několik oznámení o kouři nedaleko nástupišť. Oheň vznikl ve zdi, která odděluje železniční trať od Španělské ulice. Podle hasičů bylo místo, kde hořelo, plné různého odpadu. [celá zpráva]

Smékal se však vyjádřil k dalším vraždám, které trápí pražské policisty. Dále se totiž zabývají vraždou ženy v tramvaji číslo 17 ze 13. února 2014 a mrtvým novorozencem ze srpna. V obou případech zveřejnili již hodně stop a poznatků a žádali o pomoc veřejnost. Žádné ale nevedly k vyřešení.

Odhaleni dva podezřelí

Odhalit pachatele se povedlo v asi nejzávažnějším činu z roku 2014, a to tří vražd taxikářů. „Pachatele jsme odhalili v říjnu minulého roku. Právo na informace si ale vyhradilo státní zastupitelství, takže další vyšetřování nekomentujeme,“ sdělil Smékal. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Místo činu na pražských VinohradechVideo: Novinky

„V případu vražd taxikářů nadále platí, že do ukončení vyšetřování nebudeme poskytovat podrobnější informace,“ řekla tento týden Novinkám mluvčí městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová. K pachateli těchto vražd tak nejsou žádné informace.

Vraždu v Klánovickém lese objasnili vyšetřovatelé tento týden, kdy obvinili 50letého recidivistu. Pachatel muže podle policie zabil proto, že ten našel jeho ukryté nakradené cennosti v lese. K činu se přiznal a hrozí mu až doživotní žalář.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám