Hlavní obsah

Bývalý šéf brněnských strážníků zatím do vězení nemusí, má chatrné zdraví

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Někdejší šéf brněnské městské police Jaroslav Přikryl zatím nemusí nastoupit do vězení, kde si má odpykat 1,5 roku za zahlazování pokut svým známým a neoprávněné lustrování lidí v počítačovém systému strážníků. Brněnský městský soud mu totiž potvrdil půlroční odklad nástupu do výkonu trestu.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Jaroslav Přikryl (vpravo) se svým advokátem

Článek

Informaci o chatrném zdraví někdejšího mocného muže moravské metropole potvrdila mluvčí městského soudu Petra Hovorková.

„Ve věci Jaroslava Přikryla bylo usnesením rozhodnuto o odkladu výkonu trestu odnětí svobody na potřebnou dobu v trvání šesti měsíců od právní moci usnesení. O odkladu bylo rozhodnuto z důvodu přetrvávajícího špatného zdravotního stavu odsouzeného, kdy mu tento brání v nástupu výkonu trestu odnětí svobody,“ konstatovala.

Přikryl před svým nástupem na pozici ředitele brněnských strážníků působil dlouho u republikové policie v nejvyšších funkcích, hovořilo se o něm dokonce jako o možném kandidátovi na policejního prezidenta.

Vaz mu zlomilo zahlazování přestupků v dopravě, kdy vycházel vstříc svým známým. Když jej kvůli tomu začala vyšetřovat policie. Dopustil se dalšího trestného činu tím, že neoprávněně lustroval lidi v systému strážníků, aby ukázal, že domluvou se řešily některé přestupky běžně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám