Hlavní obsah

Dahlgren je příčetný, potvrdili znalci. Soud může začít

Právo, pko
Brno
Aktualizováno

Američan Kevin Dahlgren, který je podezřelý z vraždy svých čtyř příbuzných v Brně - Ivanovicích, není psychicky nemocný. Potvrdilo to znalecké zkoumání. Jeho výsledky završily výsledky vyšetřování a nyní tak nic nebrání tomu, aby se Dahlgren začal zpovídat před soudem. Hlavní líčení by mohlo být nařízeno do několika týdnů, Američanovi hrozí až doživotní trest.

Foto: Novinky.cz s použitím Facebook a Právo

Kevin Dahlgren

Článek

„Spisový materiál je v tuto chvíli kompletní včetně znaleckých posudků. Počítáme s tím, že se obviněný nyní se svým obhájcem se spisem seznámí, potom by následovalo podání obžaloby,“ řekla Právu policejní mluvčí Petra Vedrová.

Pokud by znalci zjistili, že byl Dahlgren v době činu nepříčetný, muselo by se jeho stíhání zastavit a muž by zřejmě skončil v detenčním ústavu.

Američan by se měl začít seznamovat se spisem v polovině března. Zatím nelze přesně říci, jak dlouho mu bude pročítání listin trvat, podle informací Práva by ale obžaloba měla být podána k brněnskému krajskému soudu do několika týdnů. Potom už by nic nebránilo tomu, aby byl zahájen samotný proces.

Američan je podezřelý z toho, že v roce 2013 zavraždil sestřenici, jejího manžela a jejich dva syny. Podle vyšetřovatelů je měl brutálně zavraždit jednoho po druhém. Po činu založil v jejich rodinném domě požár. Mrtvé objevili při likvidaci požáru hasiči. V tu chvíli se již Dahlgren vracel letadlem do USA. Po přistání jej na letišti zadržela americká policie.

Dva roky se pak vedla jednání, zda jej USA vydají ke stíhání do Česka. K tomu nakonec došlo loni na konci prázdnin.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám