Hlavní obsah

Lékaři operovali nejvážněji zraněné dítě po nehodě autobusu

Louny

Devět dětských pacientů zůstává v pražské nemocnici v Motole po středeční nehodě autobusu u Panenského Týnce. Lékaři v noci operovali nejvážněji zraněné dítě, které už je ve stabilizovaném stavu. V nemocnici v Kladně a Litoměřicích leží čtyři děti.

Na zledovatělé silnici u Loun se převrátil autobus s dětmi, 40 lidí se zraniloVideo: Karel Otcovský, Právo

 
Článek

Nemocnice v Motole přijala 20 pacientů, z toho již ve středu večer propustila 11 včetně čtyř dospělých.

„Zůstává nám tady devět dětí, a zda půjdou ve čtvrtek domů, se uvidí až po vizitě, která bude dopoledne. Nejvážněji zraněné dítě bylo v noci operováno a teď leží na ARU, je ve stabilizovaném stavu,“ řekla Novinkám mluvčí nemocnice Pavlína Danková.

Oblastní nemocnice v Kladně přijala tři děti. „Jedno dítě už bylo propuštěno do domácího ošetřování, dvě u nás zůstávají, jejich stav je dobrý. Kdy budou moci být propuštěny, rozhodnou lékaři,“ sdělil ředitel nemocnice Vladimir Lemon.

Převrácený autobus

Stejný počet dětí odvezla záchranná služba také do nemocnice v Litoměřicích. „Zůstávají u nás preventivně na pozorování do pátku dvě děti. Jedno jsme ve středu ošetřili ambulantně a v doprovodu rodičů bylo propuštěno domů,“ uvedl ředitel litoměřické nemocnice Radek Lončák.

Všechny tři děti přijaté do Masarykovy nemocnice v Rakovníku byly podle mluvčí Evy Milerové ošetřeny ambulantně s lehkým zraněním a propuštěny domů.

Zranilo se celkem 49 lidí

Nehoda se stala ve středu po osmé hodině ráno u Panenského Týnce, kde v minulosti policisté řešili už několik závažných nehod. Děti ze základní školy z Vejprt cestovaly autobusem na výlet na Pražský hrad.

Foto: Čtenářka Novinek

Havarovaný autobus u Panenského Týnce

Podle policie řidič autobusu dostal pravděpodobně smyk a na zledovatělé silnici havaroval. Nebyl jediný, protože v blízkém okolí bouraly až další dvě desítky aut. Většinou se ale střety obešly bez zranění. Podle předběžného závěru vyšetřovatelů nepřizpůsobil šofér autobusu rychlost stavu vozovky.

Celkem se zranilo 49 lidí, z toho 43 dětí. Zranění záchranná služba charakterizovala jako lehké až těžké. Na místě zasahovalo 16 posádek včetně speciální vozu Atego, který přijel až z Prahy. Vrtulník nemohl kvůli mlze startovat.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Autobus se převrátil mimo silnici

Nejvíce dětí následně záchranáři převezli do pražské nemocnice v Motole, kam je dopravil hasičský autobus spolu s vozem Atego. Policie k nehodě povolala krizové interventy, kteří pomáhali rodičům.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám