Hlavní obsah

Zvrhlík útočil v Praze na ženy přímo na ulici, policie hledá další oběti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kriminalisté obvinili mladého muže, který podle nich v Praze na Černém mostě přepadl čtyři ženy. Nejprve je pouze urážel a následně také osahával. Policisté hledají další oběti, násilník je již ve vazbě.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mladík na ženy útočil od října do konce února. Jak policie informovala, muž své útoky stupňoval. Nejprve s ženami pouze nevhodně mluvil a nadával jim, poté je začal i osahávat a poslední dokonce povalil na zem a pokoušel se z ní strhnout oblečení. Jakmile se začala bránit, napadl ji pěstí do obličeje.

„Jeho drzost navíc byla natolik velká, že se o tento zbabělý čin pokusil přímo na ulici uprostřed sídliště. Možná jen díky tomu ženu zachránil náhodný svědek, který reagoval na její křik,“ uvedla mluvčí policie Iveta Martínková.

Mladík chtěl alespoň uloupit její kabelku, té se však utrhlo poutko, a tak utekl s prázdnou. Kriminalisté si na něj na sídlišti další dny počíhali a zadrželi ho.

Obviněn byl jak z trestného činu loupeže, tak i z výtržnictví a pokusu o znásilnění. Soudce ho následně poslal do vazby.

„Detektivové v této souvislosti zadokumentovali celkem čtyři případy, není ale vyloučené, že jich má na svědomí mnohem více. S ohledem na probíhající úkony, konkrétně třeba rekognice, lze sdělit pouze to, že se  jedná o mladě vypadajícího muže snědé pleti, který takto obtěžoval ženy různých věkových skupin v bezprostředním okolí Černého mostu,“ uvedla Martínková s tím, že případné oběti se mají ozvat na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám