Hlavní obsah

Zhrzená žena si vylévala zlost na autech, poničila jich 28

Právo, pch
Havlíčkův Brod

Havlíčkobrodští motoristé mohou klidně spát, fantóm škodící jejich automobilům je v policejní cele. S takovou zprávou přišla v pondělí po ránu policejní mluvčí Monika Pátková. Včetně informace, že obávaným vandalem byla v tomto případě žena. Poničila 28 aut.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„Obviněná se ke svému jednání přiznala a zdůvodnila ho svou špatnou životní situací a svou celkovou nespokojeností. Poškozování vozidel se dopouštěla většinou pod vlivem alkoholu a důsledně se vyhýbala kamerovému systému,“ přiblížil 32letou pachatelku z Havlíčkobrodska, její motivaci a strategii havlíčkobrodský kriminalista František Šteidl.

Žena, nyní obviněná ze dvou trestných činů, poničila od 29. ledna do 22. února 28 zaparkovaných aut. Rozbíjením čelních i zadních skel a zrcátek a poškrábáním laku způsobila škodu přesahující 220 tisíc korun.

K tomu jí policisté přičetli incident z 26. ledna, kdy v objektu Policie ČR rozbila odhozenou lahví skleněnou výplň vstupních dveří, i poškození okna v jiné budově z 24. února stejným způsobem – po tomto činu ji policisté zadrželi. Za poškození cizí věci a výtržnictví může skončit až na dva roky ve vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám