Hlavní obsah

Při požáru rodinného domu v Praze zemřeli dva lidé

• Aktualizováno

Při požáru rodinného domu zemřeli v neděli časně ráno na pražském Spořilově dva lidé. Podle policie požár nepřežila žena s dvouletým dítětem.

BEZ KOMENTÁŘE: Kriminalisté ohledali vyhořelý dům, ve kterém zemřela žena s dítětemVideo: Novinky

 
Článek

Informaci o požáru přijali operátoři tísňové linky krátce po půl druhé ráno. Na místo vyjelo 8 jednotek hasičů, záchranáři a také policisté.

„Policisté z bezpečnostních důvodů uzavřeli bezprostřední okolí místa požáru a spolu s hasiči evakuovali obyvatele sousedních domů. Přivolaní záchranáři ošetřili a následně převezli do nemocnice jednu osobu,” sdělila policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Plameny zasáhly přízemí i první patro rodinného domu. „Oheň dostali hasiči pod kontrolu ve 2:16,” uvedla mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Foto: Pavel Jaňurek

Požár domu v Praze-Záběhlicích

Uvnitř domu našli hasiči ženu a dítě bez známek života. Společně se záchranáři se je snažili resuscitovat, lékař ale nakonec musel u obou konstatovat smrt. „Hasiči během likvidace požáru nalezli dvě těla bez známek života, jedenačtyřicetiletou ženu a dvouleté dítě. Bezprostřední příčinu jejich smrti určí až nařízená soudní pitva,” doplnila Zoulová.

K domu dorazili dopoledne kriminalisté s vyšetřovatelem hasičů. Povolán byl také speciálně vycvičený pes na vyhledávání akcelerantů. Případem se policie i nadále zabývá, zjišťuje mimo jiné příčinu požáru i výši vzniklé škody.

Reklama

Výběr článků

Načítám