Hlavní obsah

V Příchovicích vyhořel sklad elektrotechniky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

V Příchovicích na jihu Plzeňska v noci na pátek vyhořel sklad elektrotechnických dílů. Předběžná škoda je odhadnuta na 100 miliónů korun. Nikdo nebyl zraněn.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Hasiči na místě požáru

Článek

Hořet začalo před třetí ráno. Požár podle hasičů vznikl ve skladu elektroniky v regálu, šířil se mezistropním prostorem a dostal se až na střechu.

„Oheň se jim podařilo udržet v jedné části skladu, místnost vybavenou drahou technologií se jim podařilo zachránit. Na administrativní budově, která na sklad stavebně navazuje, popraskaly obrovským žárem okenní tabule, ale plameny se do ní nedostaly. Další škody napáchaly saze, které pokryly veškeré zařízení uvnitř obou budov,” informovala mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Hasiči na místě požáru

Požár se podařilo dostat pod kontrolu kolem páté hodiny ráno. Během dopoledne pokračují dohašovací práce a vyšetřování příčin. Zásah komplikoval mráz a namrzající voda.

„Požár napáchal škody předběžně za 100 miliónů korun. Tato částka se může ještě v průběhu vyšetřování změnit. Příčinu určí až další šetření a speciální expertízy,” konstatovala Jakoubková.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Hasiči na místě požáru

Podle informací operačního důstojníka hasičů hořel sklad příchovické firmy ILV, s.r.o., která se zabývá vývojem, výrobou a montáží elektronických dílů, mimo jiné osazováním desek plošných spojů nebo realizací fotovoltaických elektráren.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám