Hlavní obsah

Afghánci si čekání na azyl krátili obchodováním s drogami

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Soud, možná vězení a s největší pravděpodobností vyhoštění z Česka i z Rakouska. Takové jsou vyhlídky dvojice Afghánců, kteří vyjížděli z Rakouska na jih Moravy nakupovat drogy. Břeclavští kriminalisté o jejich případu informovali ve čtvrtek.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Oba muži měli v Rakousku podanou žádost o udělení azylu. Čekání na výsledek řízení se rozhodli zpříjemnit výdělkem z prodeje drog. Zajížděli pro ni vlakem přes hranice do České republiky.

„Prvního jsme chytili již 22. října, když přijel nakoupit drogu. Zajistili jsme u něj 1,3 kilogramu konopí, u kterého expertíza v naší laboratoři prokázala, že se jedná o kvalitní drogu s obsahem THC,“ uvedl Jiří Švanda z břeclavské policie.

S drogou mířil podle kriminalistů do Rakouska, kde ji chtěl za vyšší ceny prodat. O šest dnů později zajistili dalšího Afghánce, který měl namířeno vlakem do Rakouska. Vezl více než půl kilogramu kvalitní marihuany.

„Přestože byli v Rakousku jen pár měsíců, dokázali si, především prostřednictvím sociálních sítí najít dodavatele a pustili se do obchodování s drogou,“ dodal kriminalista. Nevyplatilo se jim to.

První z dvojice je již odsouzený, byť nepravomocně. Druhý čeká na soudní verdikt ve vazbě. „Odsouzením ztratí šanci na azyl a budou vyhoštěni od nás i z Rakouska,“ řekl kriminalista.

Reklama

Výběr článků

Načítám