Hlavní obsah

Policie obvinila členy Ztohoven kvůli rudým trenkám

– Praha
Právo, bja

Pražská policie zahájila trestní stíhání trojice členů skupiny Ztohoven, kteří měli 19. září vylézt na střechu Pražského hradu a místo prezidentské standarty vyvěsili rudé trenky. Právu to potvrdil zdroj obeznámený s případem.

Foto: Ztohoven, ČTK

Členové skupiny věší rudé trenky místo prezidentské zástavy

Článek

Ve třináctistránkovém usnesení je uvedeno, že členové skupiny jsou obviněni z výtržnictví, krádeže a poškozování cizí věci. Hrozí jim až tři roky vězení.

„Já to zatím asi nebudu komentovat, protože nevím, jestli ten postup, který aktuálně učinil policejní orgán, je známý těm osobám,“ uvedl pro Právo dozorující státní zástupce z Prahy 1 Jan Lelek.

Případ se původně řešil ve zkráceném přípravném řízení. Soudkyně Obvodního soudu pro Prahu 1 ale v říjnu rozhodla, že policisté by měli celou kauzu vyšetřit důkladněji a také chtěla objasnit, jak mohla skupina performerů způsobit škodu na střeše v hodnotě devadesáti tisíc korun. Lelek podal proti tomuto rozhodnutí stížnost.

Recesisté ze skupiny Ztohoven věší obří rudé trenky na Pražský hrad. Archivní videoVideo: skupina Ztohoven

Městský soud v Praze pak koncem listopadu potvrdil rozhodnutí Obvodního soudu pro Pra-hu 1, a proto se celá věc vrátila k došetření policii.

Ta nyní celou věc uzavřela a členům skupiny Ztohoven sdělila obvinění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám