Hlavní obsah

Hasiči zachránili na Čeladné muže z hořícího sklepa

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeladná

Hned čtyři zraněné si vyžádal v neděli dopoledne požár sklepa v Čeladné na Frýdecko-Místecku. Jednoho muže zachraňovali hasiči z plamenů, ten skončil v nemocnici, další tři osoby se nadýchaly kouře.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Ilustrační foto

Článek

K požáru došlo asi půl hodiny před polednem. „Hasiči vnikli v dýchací technice do domu a v silně zakouřeném sklepě se jim podařilo najít zraněného muže. Toho zachránili ve vyváděcí masce,“ popsal zastupující mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

Podle mluvčího záchranářů Lukáše Humpla utrpěl muž popáleniny dolní končetiny a nadýchal se kouře. „Jeho stav byl vážnější, posádka ho ošetřila a letecky přepravila na popáleninové centrum Fakultní nemocnice Ostrava,“ nastínil Humpl a dodal, že jiná trojice osob se nadýchala kouře jen lehce a po ošetření ji záchranáři ponechali na místě.

Podle Kozáka zlikvidovali požár profesionální hasiči z Frýdku-Místku a jejich dobrovolní kolegové z Čeladné a Frýdlantu nad Ostravicí. „Poté odvětrali objekt přetlakovou ventilací,“ doplnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám