Hlavní obsah

Tři mrtví při požáru bytového domu ve Vendryni

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Při nočním požáru bytového domu ve Vendryni na Třinecku zemřeli tři lidé. Informaci o obětech potvrdila policie. Podle informací Práva zemřela při požáru mladá dívka, její matka a tchán. Otec dívky skončil zraněný v nemocnici.

Foto: Adolf Horsinka, ČTK

V noci na neděli ve Vendryni na Třinecku hořel bytový dům.

Článek

Plameny zasáhly dva ze čtyř bytů dvoupodlažního domu krátce před sobotní půlnocí. „Dvě oběti byly nalezeny teprve dnes v odpoledních hodinách, kdy mohli policisté začít s prohledáním požářiště, jedno tělo objevili už hasiči při hašení,“ potvrdila mluvčí Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje Daniela Vlčková. Dodala, že totožnost obětí policie ověřuje. „Co se týče zavinění nebo příčin požáru, to vše je v prověřování. Předpokládám, že ohledání požářiště bude probíhat až do nedělního večera a pravděpodobně bude pokračovat i v pondělí. Teprve potom přistoupí vyšetřovatelé k vyhodnocování stop. Příčiny požárů tak budou moci stanovit až během následujících dnů,“ nastínila.

Hořet mělo začít v ložnici jednoho z bytů, plameny poškodily dvě patra a střechu. Starosta Vendryně Bohuslav Raszka uvedl, že v obou bytech, které zasáhly plameny, bydlel větší počet lidí, kteří jsou sociálně slabší a nejsou na tom ekonomicky moc dobře. „Ten dům patří soukromé společnosti, ale my jsme se o ty zbylé občany, jako obec, prozatím postarali a zítra budeme tu situace řešit,“ nastínil starosta. Dodal, že dvě děti, které přišly při požáru o matku a sestru, si momentálně k sobě vzali sousedé. „Budeme se muset o ně postarat. Dalších pět lidí jsme ubytovali ve staré škole, kde má zázemí pracovní četa. „Mají tam k dispozici sociální zařízení, kuchyňku, veškeré příslušenství. Do zítřka budou tam, pak uvidíme co dál,“ poukázal Raszka.

Foto: Adolf Horsinka, ČTK

Při požáru ve Vendryni na Třinecku hořel bytový dům zahynuli dva lidé.

Požár hasilo osm hasičských jednotek, tři profesionální a pět dobrovolných. Když dorazili na místo, byla střecha domu v plamenech. „Hasiči z objektu evakuovali sedm osob,“ řekl zastupující mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák a dodal, že požár nepřežil kromě tří osob ani pes. Doplnil, že hasiči rozebírali jednotlivé konstrukce a dohašovali ohniska požáru. Vyšetřovatel stanovil předběžnou výši škody na 800 tisíc korun. „Příčinu vzniku požáru hasiči spolu s kriminalisty a speciálně vycvičeným psem zjišťují. Situaci komplikuje narušená statika objektu.“

Záchranáři se postarali o dva pacienty. „Šestatřicetiletý muž utrpěl popáleniny obou dolních končetin. Záchranáři mu podali kyslík, ošetřili popálené části těla a poté pacienta přepravili nejprve k chirurgickému ošetření v třinecké nemocnici a poté ho transportovali na popáleninové centrum Fakultní nemocnice Ostrava,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Druhým zraněným byl jednačtyřicetiletý muž, ten se nadýchal zplodin hoření, byl při vědomí a mimo ohrožení života. Toho záchranáři převezli do nemocnice v Třinci. Lékař záchranné služby navíc v průběhu noci ošetřil jednu osobu se známkami akutní stresové reakce.

Reklama

Výběr článků

Načítám