Hlavní obsah

V Prostřední Suché explodoval kotel, při výbuchu zemřela žena

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Výbuch kotle na tuhá paliva v rodinném domku v Havířově-Prostřední Suché si v sobotu vyžádal život sedmatřicetileté ženy, dvaašedesátiletou obyvatelku domu záchranáři převezli s popáleninami do Fakultní nemocnice Ostrava (FNO). Tragédie se stala v sobotu krátce po 12.00.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

„Došlo k výbuchu kotle na tuhá paliva v rodinném domě. Následkem exploze zemřela jedna žena,“ sdělil karvinský policejní mluvčí Miroslav Kolátek. Jakou škodu exploze kotle způsobila, prozatím vyšetřovatelé nezjistili. „Bližší okolnosti, za kterých došlo k výbuchu, jsou předmětem dalšího šetření,“ doplnil.

Záchranáři dorazili na místo události pět minut po nahlášení výbuchu. „Ošetřena byla dvaašedesátiletá žena, která při události utrpěla popáleniny prvního a druhého stupně, a to v oblasti hrudníku a horních končetin,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Druhé ženě už lékaři nedokázali pomoci. „Při výbuchu utrpěla smrtelná poranění a podlehla jim ještě před příjezdem záchranné služby,“ potvrdil s tím, že v souvislosti s tragickými okolnostmi byl povolán na místo neštěstí také intervent Zdravotnické záchranné služby, který na místě poskytl první psychickou pomoc několika osobám.

Reklama

Výběr článků

Načítám