Hlavní obsah

Osmnáctiletá řidička dostala smyk, chlapec a dívka havárii nepřežili

– Bludov • Aktualizováno
Právo, mhr

Dvě oběti si vyžádala ve středu večer srážka osobního auta a dodávky na Bludovském kopci mezi Šumperkem a Bludovem. Další tři lidé utrpěli zranění. Právu to sdělil mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Pavel Vysloužil.

BEZ KOMENTÁŘE: Tragická nehoda na ŠumperskuVideo: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

Ke kolizi došlo krátce po půl osmé večer. „Osmnáctiletá řidička ze Šumperska jela s osobním motorovým vozidlem VW Passat ve směru od Bludova na Šumperk. Po projetí mírné levotočivé zatáčky dostala smyk, ve kterém přejela do protisměru. Zde se její vozidlo pravým bokem střetlo s přední částí protijedoucího vozidla značky Ford Transit,“ popsala Právu nehodu ve čtvrtek policejní mluvčí Marie Šafářová.

Při nehodě utrpěla podle ní řidička volkswagenu lehké zranění a její dva mladí spolucestující, dívka a chlapec, zranění smrtelná. „Lehká zranění utrpěli také řidič a jeho spolujezdec ve fordu,“ uvedla Šafářová.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Osobní auto bylo při srážce zcela zničeno

Její kolega Josef Bednařík původně informoval, že osobním vozidlem, které se střetlo s dodávkou, byla Škoda Octavie a při nehodě v ní utrpěly smrtelná zranění dvě spolujezdkyně.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Osobní auto bylo při srážce zcela zničeno

K nehodě vyjely tři osádky zdravotnických záchranářů. „Na místě záchranáři našli dva těžce zraněné lidi, kterým nemohli pomoci, a tři zraněné, které sanitky převezly na traumatologickou ambulanci šumperské nemocnice,“ konstatoval Vysloužil.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Havarovaná dodávka

„U obou řidičů byla provedena orientační dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na asi 250 tisíc korun. Okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření,“ dodala Šafářová.

Reklama

Výběr článků

Načítám