Hlavní obsah

S botičkou opilec neujel. Počkal na sundání a pak chtěl nenápadně zmizet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Příliš těžkou hlavu si nedělal v noci na středu v Praze opilý řidič ze strážníků a nasazené botičky na autě. Nejprve se s ní snažil ujet, to se mu ale nepovedlo. Když mu ji strážníci sundali a poučili ho, že nesmí opilý řídit, po jejich odjezdu nasedl do auta a ujížděl pryč. Netušil však, že všechno sleduje kamera.

BEZ KOMENTÁŘE: S botičkou opilec neujel, tak počkal na sundáníVideo: MP Praha

 
Článek

Celý příběh z Prahy 4 se začal odehrávat kolem půl třetí ráno ve Hvězdově ulici, když strážníci přijali oznámení od ochranky, že na trávě stojí auto. Po příjezdu se dozvěděli, že 39letý řidič sedí v místním baru. Opilý muž se podle strážníků choval vulgárně a nadával jim.

„Když s ním hlídka přestupek projednávala, po chvilce jí řekl, že s přestupkem nesouhlasí, a odešel zpět do baru. Z tohoto důvodu hlídka oznámí přestupek příslušnému správnímu orgánu,“ konstatovala mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Strážníci nasadili na auto botičku a odjeli. O čtyřicet minut později požádal opilý majitel auta o její sundání. Celou situaci sledoval operátor kamerového systému a zaznamenal, že muž se ještě do příjezdu hlídky snažil s autem odjet. Poškodil si navíc nárazník.

Prý měl přijít jiný řidič

„Strážníci ho několikrát důrazně upozornili, aby s vozidlem neodjížděl, protože je pod vlivem alkoholu. Muž na to odvětil, že vozidlo mu odveze jiný řidič, který je střízlivý,“ konstatovala Seifertová.

Strážníci odjeli opodál a celou situaci sledoval také operátor kamer. „O chvíli později muž skutečně nasedl do vozidla, vycouval na silnici a rozjel se do ulic Sdružení. Tam ho v křižovatce s ulicí Na Jezerce zastavila jedna z hlídek,“ vysvětlila mluvčí.

Řidiče pak čekala dechová zkouška. Přístroj ukázal 2,5 promile alkoholu. Šoféra si pak převzala policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám