Hlavní obsah

Mladík si dal pervitin a vyrazil s kradeným autem do Polska, uháněl až 200 km/h

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Policisté zveřejnili zběsilou jízdu 23letého zdrogovaného řidiče z konce ledna. Mladík se řítil po dálnici D11 rychlostí až 200 km/h a nakonec ho zastavila až nehoda. Policie ve středu uvedla, že řidič měl ukradené audi převézt z Německa do Polska. Zároveň požádala, aby se přihlásili svědci honičky. Není totiž vyloučeno, že by se mohlo jednat o trestný čin obecného ohrožení se sazbou až osm let vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Rychlá jízda se řidiči nevyplatilaVideo: Policie ČR

 
Článek

Bílé audi s německou registrační značnou bylo odcizeno v Německu ve čtvrtek 28. ledna. Pouze jedenáct hodin před dopadením pachatele v Hradci. „Ukázalo se, že zadržený řidič byl během jízdy pod vlivem pervitinu,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Burýšková a připomněla průběh šílené jízdy polského řidiče.

„Upozornil na sebe, když na dálnici předjel vysokou rychlostí policejní hlídku. Na výzvu k zastavení nereagoval, naopak ještě více sešlápl plyn a začal ujíždět,“ řekla Burýšková s tím, že nakonec hazardér sjel z dálnice a zamířil do centra krajského města. Skončil ale už na předměstí, na křižovatce Bláhovka v Kuklenách, jejíž průjezd nezvládl a havaroval.

„Přesto se ještě snažil najet do policejního vozu, který ho zablokoval. Pak z auta vyskočil a začal utíkat. I přesto, že způsobil zranění zakročujícímu policistovi, skončil brzy v poutech,“ dodala Burýšková.

Auto bylo určeno k prodeji

Již krátce po zadržení byl Polák obviněn ze spáchání trestných činů násilí proti úřední osobě a krádež. Vzhledem k pozitivnímu výsledku testu na drogy je rovněž důvodně podezřelý i ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

„Z jeho výpovědi je zřejmé, že do Německa přijel s cílem odcizit a do Polska převézt auto, které mělo být určeno k prodeji. Zhruba kolem třetí hodiny ráno nastoupil v Hannoveru do ukradeného Audi A6, dal si dávku pervitinu a vyrazil směrem na Českou republiku. Přes Prahu pak pokračoval po dálnici D11 na Hradec Králové. Odsud měl mít namířeno do domovského Polska. Policisté v evidencích zjistili, že v minulosti již byl za stejnou trestnou činnost odsouzen jak v Polsku, tak i v Německu,“ dodala Lenka Burýšková, která případné svědky žádá, aby se policii ozvali na linku 158.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám