Hlavní obsah

Místo prodeje sporťáku čekali na muže zakuklenci s pistolí. Obrali ho o milión

Právo, ner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Na nabídku prodeje luxusního sportovního auta za 1,2 miliónu korun nalákali vloni v prosinci dva muži ve věku 36 a 37 let jihočeského zájemce. Pozvali jej na druhý konec republiky, až do jedné vesnice na Orlickoústecku. Muže však přepadli s pistolí v ruce a peníze mu vzali. Minulý týden lupiče zadržela zásahová jednotka.

BEZ KOMENTÁŘE: Zadržení lupičů Video: Policie ČR

 
Článek

„Prodejci“ měli kukly na hlavách a pod pohrůžkou použití střelné zbraně donutili zájemce o vůz za mimořádně výhodnou cenu k vydání připravených peněz. Sebrali mu i jeho auto a mobil, aby nemohl rychle volat o pomoc a alarmovat policii.

Kriminalistům se podařilo lupiče odhalit za necelé dva měsíce. Zásahová jednotka Královéhradeckého kraje se pro ně vydala na Olomoucko. „V úterý 9. února zadrželi v Olomouckém kraji dva muže ve věku 36 a 37 let a následující den proti nim zahájili trestní stíhání pro zvlášť závažný zločin loupeže,“ informovala mluvčí Policie ČR v Pardubickém kraji Daniela Drtinová.

Okresní soud v Hradci Králové poslal v pátek oba muže do vazby. „Nelze opomenout, že mají za sebou trestní minulost majetkového a násilného charakteru. Pokud se v tomto případě mužům prokáže vina, hrozí jim trest 5 až 12 let odnětí svobody,“ dodala mluvčí Drtinová.

Reklama

Výběr článků

Načítám