Hlavní obsah

Požár na Jihlavsku zničil dům s truhlářskou dílnou

Právo, miv

Škodu za pět miliónů korun způsobil v neděli ráno požár hospodářské budovy s obytnou částí v Dobroníně na Jihlavsku. Hasiči se při likvidaci ohně museli vypořádat se značnými zásobami dřeva, které byly v budově uskladněny.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto

Článek

„Oznámení o požáru hospodářského stavení v Dobroníně na Jihlavsku přijala operátorka tísňové linky deset minut před třetí hodinou,“ uvedla tisková mluvčí hasičů Kraje Vysočina Petra Musilová.

Na místo vyslal operační důstojník několik jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. S plameny bojovaly čtyři desítky hasičů se sedmi cisternovými automobilovými stříkačkami, výškovou a další technikou.

„I když byl požár velmi rychle zpozorován a ohlášen na tísňovou linku, tak v době příjezdu prvních jednotek hasičů na místo události šlehaly ze střechy objektu vysoké plameny,“ dodala mluvčí.

Požár ohrožoval okolní domy

Rozsah požáru si vyžádal vyhlášení druhého stupně požárního poplachu. Kvůli silnému zakouření byl zásah nutný v dýchací technice.

Hasiči z místa požáru zachránili dva psy, jeden, který se zranil a nadýchal kouře, skončil v péči veterináře. „Hašení komplikovalo velké množství dřeva a potřeb pro truhláře, které měl majitel ve stavení uskladněné. Kromě hašení požáru se jednotky zaměřily na ochranu okolí, aby před požárem uchránily domy v těsném sousedství. Rozšíření plamenů na okolní domy hasiči zabránili,“ řekla mluvčí.

Pod kontrolu dostali plameny po třech hodinách a pak začali vynášet z budovy požárem zasažené věci, dřevo a dřevěné desky, které na volném prostranství dohašovali. Likvidační práce na místě probíhaly celé dopoledne.

Příčina požáru je předmětem dalšího šetření, škodu vyčíslili vyšetřovatelé předběžně na pět miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám