Hlavní obsah

Policie šetří, za co dostal právník od Fajádovy rodiny pět miliónů

Aktualizováno

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu vyšetřuje, za co dostal právník Jan Švarc 200 000 dolarů (asi pět miliónů korun) od rodiny Alího Fajáda. Uvedl to Radiožurnál. Peníze během únosu zmizely.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Alí Fajád u pražského soudu

Článek

Policisté podle stanice pracují s verzí, že Švarc peníze dostal od rodiny za příslib, že ČR nevydá muže do USA. Švarc to odmítá. Řekl, že peníze, které v Libanonu dostal, byly za právní služby.

Advokát Vladimír Řičica, který Fajáda v ČR zastupoval a pro něhož Švarc pracuje, ale Radiožurnálu řekl, že Švarc neměl žádné pověření vyjednávat honoráře ani peníze od rodiny inkasovat. Veškeré faktury za práci měl dávat jemu, který by je pak účtoval klientovi.

Zpochybnil i slova, že obhajoba měla celkem stát 40 miliónů korun a oněch 200 000 dolarů byla jen záloha.

Švarc řekl, že peníze během únosu zmizely, zůstaly v autě, z něhož byla pětice unesena. S Radiožurnálem se o sumě odmítl bavit s tím, že to řeší s policií.

Právník byl jedním z pětice Čechů, které v Libanonu v létě unesla neznámá skupina. Kromě něj, překladatele a dvou právníků byl ve skupině i vojenský zpravodajec Martin Psík, jehož role není zcela jasná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám