Hlavní obsah

Vězni, kteří se přiotrávili léky, je užili místo drog

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Jedenáct vězňů, kteří se v pardubické věznici přiotrávili léky, je užilo místo drog. Všichni jsou mimo ohrožení života, jeden zůstává v nemocnici. „Poslední je stále ve vězeňské nemocnici na Pankráci,” uvedl v pátek mluvčí Vězeňské služby Robert Blanda.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Záchranka v úterý večer převezla osm intoxikovaných vězňů do nemocnic v Pardubicích a tři do Chrudimi, ve středu a ve čtvrtek se vrátili s jednou výjimkou zpět do věznice. Podle Blandy zneužili léky na srdeční arytmii, které měl předepsané jiný odsouzený. Otrávení mladíci byli ve věku 17 až 20 let.

„Vězeňská služba v této souvislosti odmítá mediální spekulace, že se mělo jednat o hromadný pokus sebevraždy ze strany mladistvých odsouzených s cílem poukázat na situaci ve věznici,“ uvedl Blanda.

Vězeňská služba odmítla, že by se její příslušníci dopouštěli násilí vůči mladistvým odsouzeným nebo že by tito byli vystaveni násilí ze strany dospělých odsouzených. „Kontakt mladistvých odsouzených s dospělými je možný pouze během vzdělávacích, pracovních či zájmových aktivit, na které je ze strany vězeňské služby kladen velký důraz. Tyto aktivity probíhají vždy pod přímým dohledem zaměstnanců věznice,“ uvedl Blanda.

Léky, které vězni spolykali, nejsou totožné s léky, které byly odcizeny ve věznici v lednu a jejichž krádež zatím Vězeňská služba vyšetřuje. Podle Blandy patří mladiství odsouzení mezi jednu z nejproblematičtějších a často velmi agresívních skupin vězňů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám