Hlavní obsah

Ujíždějícího řidiče zastavil smyk, vystoupil už s rukama nad hlavou

– Karlovy Vary

Další silniční honičku mají za sebou tentokrát policisté z Karlovarska. Osmatřicetiletý muž jim ve čtvrtek ujížděl z Ostrova do Dalovic. Byl pod vlivem drog a měl zákaz řízení.

BEZ KOMENTÁŘE: Zdrogovaný řidič se nakonec vzdalVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté ho chtěli zastavit v ulici Mořičovská, on ale nereagoval a ujížděl směrem na Karlovy Vary.

„V obci Dalovice se řidič snažil ujet dopravním policistům, kteří ho pronásledovali v novém policejním vozidle, svou bezohlednou jízdou v protisměru mohl ohrozit ostatní účastníky silničního provozu, v několika případech sám málem havaroval,“ popsal mluvčí policie Pavel Valenta.

Po chvíli řidič dostal smyk. Následně z auta vystoupil a s rukama nad hlavou se policistům vzdal. Policisté zjistili, že muž má karlovarským magistrátem zakázáno řízení a navíc, že je pod vlivem návykových látek.

„Řidič z Loun je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uzavřel Valenta.

Ujížděl v kradeném audi

Další řidič ve čtvrtek ujížděl policistům na Královéhradecku. Pod vlivem drog a v kradeném voze Audi A4 se snažil ujet 24letý polský řidič policistům po dálnici D11 a následně po silnicí vedoucí z Plačic do Hradce Králové.

„Muže začali pronásledovat již kolegové ze sousedního dálničního oddělení ve Středočeském kraji. Nezastavil, poté co se ukázalo, že nemá platnou dálniční známku. Na 76. kilometru ve směru na Hradec ho chtěli zastavit naši dálničáři poprvé. Zdrogovaný řidič se kolem nich přehnal rychlostí vysoko převyšující 200 km/hod.,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Ježková.

Foto: Policie ČR

Šílená jízda skončila nárazem do domu na křižovatce v Hradci Králové - Kuklenách.

Kvůli vysoké hustotě provozu a vysoké rychlosti auta nebylo možné řidiče bezpečně zastavit. Nereagoval na žádné výzvy k zastavení, předjížděl na plné čáře, křižovatku v Plačicích projel v rychlosti 120 km/hod. na červený signál a poslední křižovatkou Na Bláhovce projel tak rychle, že nezvládl průjezd pravotočivou zatáčkou a narazil do domu.

„Jen o pár vteřin dříve tudy procházelo zhruba dvacet osob, mířících na blízkou zastávku MHD. Řidič se pravděpodobně chtěl v hustém městském provozu policistům ztratit, proto volil trasu ve směru do Kuklen,“ dodala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Šílená jízda skončila nárazem do domu na křižovatce v Hradci Králové - Kuklenách.

Po nehodě ho policisté z auta vytáhli, nasadili mu pouta a podrobili ho testům na alkohol a drogy. Zatímco dechová zkouška na alkohol byla negativní, test na drogy prokázal, že řídil pod vlivem pervitinu. V evidencích německé policie je auto vedené jako kradené.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám