Hlavní obsah

Opilý mladík naboural auto, jeho otec chtěl ukrást policistovi pistoli

Novinky, abe
Náchod

Dvojici mužů, otci a synovi (60, 25), se o uplynulém víkendu vymstilo pití alkoholu. Nejprve v Náchodě způsobili dopravní nehodu a vzápětí začali být agresivní k přivolaným policistům. Otec se dokonce pokusil jednomu z nich vytáhnout z opasku pistoli. Ve čtvrtek o případu informovala mluvčí policie Eva Prachařová.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž chtěl vzít policistovi pistoliVideo: Policie ČR

 
Článek

Policie obdržela hlášení o dopravní nehodě od náhodného svědka v neděli pár minut po půlnoci. Podle něj někdo v Dobrošovské ulici naboural do zaparkovaného osobního vozidla a z místa nehody utekl.

„Přivolaná hlídka vypátrala poblíž dva muže, mladší se přiznal k řízení auta. Dále ale nespolupracoval a odmítl dechovou zkoušku," uvedla Prachařová. Policie agresivního muže zpacifikovala, jeho otec ale přiskočil k jednomu ze zasahujících a pokusil se mu z pouzdra na opasku vytáhnout pistoli. „Stačil udělat sotva dva kroky a na pistoli letmo sáhnout, muži zákona se na něj ihned vrhli," dodala Prachařová.

Tvrdil, že jen žertoval

Taktéž opilý muž posléze tvrdil, že jen žertoval, ale i on skončil na zemi v poutech. Mladíka s 2,3 promile, který byl agresivní i později na služebně, policie eskortovala na protialkoholní záchytnou stanici do Hradce Králové. Otce propustila domů.

Policie zahájila trestní řízení pro přečin nedovoleného ozbrojování a zločin násilí proti úřední osobě se zbraní ve stadiu pokusu, na což zákon pamatuje trestem odnětí svobody v délce od šesti měsíců až do šesti let.

Výběr článků

Načítám