Hlavní obsah

Policie vyslýchá po útoku na Kliniku několik lidí

– Praha
Novinky, jap

Pražská policie vyslýchá v souvislosti se sobotním útokem na Autonomní sociální centrum Klinika na Žižkově několik lidí. Nejméně dva podezřelé zadrželi těžkooděnci jen několik ulic od místa činu.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté dopadli mladíky podezřelé ze žhářského útoku na KlinikuVideo: Novinky

 
Článek

Kriminalisté se i nadále zabývají sobotním žhářským útokem na obyvatele žižkovské Kliniky. Krátce po útoku zadrželi policisté ze speciální pořádkové jednotky dvojici podezřelých mladíků. Ti odpovídali popisu hledaných útočníků a pohybovali se jen několik ulic od místa činu.

Podle informací z místa se má jednat o fotbalové chuligány, kteří nejsou policii nijak neznámí.

"V souvislosti se včerejším případem vyslýchají kriminalisté několik osob. Z taktických důvodů však nebudeme uvádět další podrobnosti," řekla Novinkám policejní mluvčí Iveta Martínková.

Tři trestné činy

Po dopadení podezřelé dvojice prohledali policisté okolní ulice. Prohledávali popelnice, odpadkové koše, prostory pod zaparkovanými auty i temná zákoutí. Hledali vše, co by mohlo mít spojitost s útočníky. Především kukly, kterými měli být útočníci maskováni.

„Kriminalisté případ kvalifikovali pro tři trestné činy. Konkrétně pro výtržnictví, poškození cizí věci a obecné ohrožení," dodala mluvčí.

Na sociální centrum zaútočilo po sobotních demonstracích zhruba 20 útočníků. Na hlavách měli podle svědků bílé kukly, dovnitř budovy naházeli několika okny zápalné láhve. Nejméně jednoho nájemníka fyzicky napadli a zranili jej. Na místě tak museli před 20. hodinou zasahovat hasiči i záchranáři. Policisté přitom původně vyjížděli k nahlášené rvačce 20 až 30 lidí. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám