Hlavní obsah

Řidič, který sjel do náhonu Jizery, zemřel v nemocnici

– Železný Brod • Aktualizováno

Řidič, který sjel v pátek večer se svým autem v Železném Brodě na Jablonecku do náhonu Jizery, zemřel v sobotu kolem tři čtvrtě na jednu. Ve vodě byl 68letý muž zřejmě příliš dlouho a přes veškeré úsilí zdravotníků se ho nepodařilo zachránit, řekla krajská policejní mluvčí Ivana Baláková.

BEZ KOMENTÁŘE: Auto skončilo po nehodě v Železném Brodě v řece JizeřeVideo: Novinky

 
Článek

Na operační středisko hasičů byla nehoda osobního auta ohlášena v pátek ve 20:42.

„Vůz Fiat Panda projížděl podle svědků vysokou rychlostí parkovištěm Penny Marketu. Při tom přeskočil betonový obrubník, a skončil v náhonu řeky Jizery,” popsala nehodu Baláková. Auto se pak potopilo.

Hlášení o havárii dostali policisté kolem 20:40. Jeden strážník městské policie a později jeden policista jištění lanem skočili do vody, aby řidiče dostali ven. "Jistili se vzájemně lanem, ale byl tam tak silný proud vody, že s tím nehnuli,” řekla Baláková. „Následně se o totéž neúspěšně pokusili také hasiči. Na místě je silný proud, takže i když byli všichni jištění, byla pro ně situace velmi obtížná," řekla mluvčí policie.

Policisté se pak sami ze silného proudu jen těžko dostávali na břeh. Dveře auta podle Balákové blokovala voda.

„Osobní automobil vzal v náhonu proud a nesl ho zhruba sto metrů, kde zůstal potopen pod hladinou. Vlivem silného proudu nebylo možné, aby se hasiči v suchých oblecích dostali dovnitř vozidla, proto vůz navázali a k vytažení na komunikaci použili vyprošťovací automobil,” popsala záchranou akci mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Když se muže podařilo dostat z vozu, byl v bezvědomí a záchranáři okamžitě zahájili resuscitaci a pokračovali i v sanitce. V nemocnici pak zemřel.

Protože nebylo možné vyloučit, že se v náhonu nikdo další nenachází, dorazila do Železného Brodu skupina potápěčů z Prahy, kteří spolu s libereckými vodními záchranáři dno náhonu prohledali. Nikoho dalšího však podle Balákové nenašli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám