Hlavní obsah

Muž nedal v pražských Košířích chlapcům cigaretu, ti ho zmlátili a oloupili

Praha

Loupežné přepadení, které mají na svědomí podle policie 15letý chlapec a jeho o dva roky starší kamarád, vyšetřují policisté v Praze. Když jim náhodný kolemjdoucí nechtěl dát cigaretu, zbili ho a oloupili o mobil a peněženku. Policisté je vzápětí dopadli.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál krátce po středeční půlnoci na křižovatce ulic Nad Kavalírkou a Nad Turbovou. Když mladíci nedostali cigaretu, jeden z nich se rozběhl, napadl muže pěstí do hlavy a dalšími údery. Napadeného nakonec srazili k zemi.

„V té chvíli agresor ležícímu muži z bundy vytáhl peněženku a mobilní telefon. Oba mladíci poté z místa utekli. Když se pak napadený muž vzpamatoval, stopl si řidiče taxislužby, který vše oznámil policistům,“ informovala mluvčí policie Iveta Martínková.

Rozběhlo se pátrání, na jehož konci byli oba mladíci v Plzeňské ulici zadrženi. Po kontrole dokladů u jednoho z nich policisté našli mobil i peněženku. „Že jsou policisté na správné stopě, pak potvrdil i sám napadený,“ konstatovala Martínková.

Oba mladiství skončili na služebně, kde budou vyslechnuti. Kriminalisté rovněž zjišťují míru zavinění obou mladíků, aby je poté mohli obvinit.

Reklama

Výběr článků

Načítám