Hlavní obsah

Bodla přítele do srdce, půjde do vězení na 12 let

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Na 12 let do věznice se zvýšenou ostrahou poslal Evu Slovákovou (45) v úterý senát olomoucké pobočky Krajského soudu v Ostravě. Žena vloni v srpnu v Králci na Šumpersku probodla svého o pět let mladšího přítele. Zároveň se musí podrobit ochrannému protialkoholnímu léčení ústavní formou.

Foto: Petr Marek, Právo

Eva Slováková u olomouckého krajského soudu

Článek

„Vina byla jednoznačně prokázána, stejně jako skutečnost, že šlo o vraždu. S ohledem na použitý nůž, razanci útoku a místo, kam směřoval, si Slováková musela být vědoma, že poškozeného může zabít. Trest na spodní hranici zákonné sazby, která činí 10 až 18 roků, je adekvátní, přiměřený. Neexistují totiž žádné výrazné polehčující, ani přitěžující okolnosti,“ vysvětlil verdikt předseda senátu Aleš Vašků.

Opilá Slováková vloni 11. srpna v pokoji na ubytovně Třemešek po předchozí slovní a fyzické rozepři svého také velmi opilého přítele shodila na postel, poté vzala kuchyňský nůž s čepelí dlouhou devět centimetrů a muže bodla do levé části hrudníku. Nůž pronikl až do srdce, muž na místě zemřel.

Divoký vztah

Slováková se k vraždě doznala. „Ten den jsem prala, vařila. Přítel přišel, poobědvali jsme a dali si víno. Já se pak šla sprchovat. Když jsem se vrátila, začal mě napadat, že jsem mu víno ukradla, a že to nechá vyšetřit. Křičel, že mě vyhodí z okna. Potom mě chytil a cpal ven. Vysmekla jsem se mu a chtěla utéct. Bylo však zamčeno a já neměla po ruce klíče. Řval, že mě udusí, že na takovou svini se dívat nebude. Ze strachu jsem vzala nůž a bodla ho,“ popsala už dříve chvíle před osudným momentem.

Žena u soudu vypověděla, že jejich soužití bylo divoké. „Často mě mlátil. Píchal mě nožem, kousal, škrtil. Mívala jsem monokly. Známky po škrcení, ale i jizvy jinde na těle mám ještě teď. Nikdy jsem však nic nehlásila, protože jsem se ho bála. Sama jsem mu občas nadávala a jednou jsem ho praštila talířem, to když mě zrovna dusil,“ řekla Slováková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám