Hlavní obsah

Kulisák spadl při představení na jeviště, brněnské divadlo inscenaci nedohrálo

Brno

Kvůli pádu svého zaměstnance přímo na jeviště nedohrálo v pátek Národní divadlo Brno (NdB) představení Je třeba zabít Sekala. Muž se zřítil z technické lávky, zraněný skončil v péči lékařů. V pátek neměl službu, informoval ředitel divadla Martin Glaser. Případem se zabývá policie.

Foto: Profimedia.cz

Budova Národního divadla v Brně

Článek

„On se tam vydal o své vůli. Teď se vyšetřuje, co za tím je, jestli pokus o sebevraždu, nebo nějaká nešťastná náhoda,” uvedl Glaser. Divadlo podle něj nijak nepochybilo, lávka v sedmimetrové výšce je řádně zabezpečená.

Při představení Je třeba zabít Sekala se lávka vůbec nepoužívá. Muž po pádu či skoku dopadl mezi herce. Představení tím skončilo.

Po pádu muž ztratil vědomí, které ovšem ještě před příjezdem sanitky znovu nabyl. "Utrpěl potenciálně závažná poranění, proto jsme jej transportovali do nemocnice," řekla mluvčí záchranné služby Barbora Zuchová. Je mimo ohrožení života, řekl bez dalších podrobností Glaser. Na událost v pondělí upozornila Česká televize.

„NdB vyjadřuje soustrast všem blízkým zaměstnance našeho divadla, kterého se tragédie týká, a omlouvá se těm, kteří se stali bezprostředními svědky této události, za způsobenou újmu,” uvedlo na svých stránkách divadlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám