Hlavní obsah

Kevin Dahlgren neuspěl s další stížností na vazbu

– Brno
Právo, pko

Američan Kevin Dahlgren zůstane i nadále ve vazbě. Krajský soud v Brně totiž zamítl jeho stížnost proti rozhodnutí místního městského soudu, který Američana ponechal navzdory jeho slibům, že neuteče, za mřížemi. Právu to potvrdila mluvčí soudu Petra Hovorková. Dahlgrenovi hrozí doživotí za vraždu čtyř lidí v Brně.

Foto: Novinky.cz s použitím Facebook a Právo

Kevin Dahlgren

Článek

„Krajský soud v Brně rozhodl svým usnesením tak, že se stížnost obviněného zamítá,“ konstatovala Hovorková. Dahlgren se snažil z vazby dostat už několikrát, soudy jeho žádosti zatím vždycky smetly ze stolu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Pomalu se blíží i termín soudního jednání s prvním Američanem, který byl vydán k trestnímu stíhání do Česka. Vyšetřovatelé čekají na výsledek posledního psychiatrického posudku, aby mohli uzavřít spis. Státní zastupitelství pošle obžalobu k soudu, který by mohl nad případem zasednout už na jaře.

Dahlgren podle vyšetřovatelů před dvěma lety v létě postupně vyvraždil celou rodinu svých příbuzných. Na jednotlivé členy domácnosti měl čekat ukrytý v jejich domě. Po činu se podle vyšetřovatelů pokusil těla spálit a pak odjel do Vídně, kde nasedl na letadlo do USA. Tam ho po příletu zadržela místní policie.

Reklama

Související články

Dahlgrenovi se do rekonstrukce čtyř vražd nechce

Rekonstrukce na místě činu bývá jedním z klíčových důkazů při vyšetřování. Nejinak je tomu i v případě čtyřnásobné vraždy v Brně, z níž je podezřelý Američan...

Výběr článků

Načítám